Alimentația de vară pentru gravide

 

alimentatia de vara

 

Dacă ești însărcinată, alimentația poate deveni o problemă esențială, mai ales pe timp de vară, când orice preparat poate deveni prea grețos. Ei bine, avem vești bune: vremea caldă poate fi inconfortabilă, dar vine cu o abundență de fructe și legume proaspete care sunt răcoritoare și care conțin substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea ta și a bebelușului. Mai mult decât atât, te vor menține hrănită și hidratată în sezonul cald. Așadar, vara este de fapt momentul perfect pentru a introduce alimente mai sănătoase în planul tău alimentar.

Iată sugestiile noastre de alimente pentru această vară:

Pepenele verde

Pepenele verde este perfect pentru sezonul estival și extrem de hidratant, dar și ideal pentru a potoli setea. Reprezintă o gustare rapidă, care îți va oferi o senzație de răcorire în cele mai caniculare momente. Sucul de pepene verde este, de asemenea, o băutură populară după antrenamente fizice sau după o sesiune de plimbare în aer liber.

Ou fiert

Oul fiert reprezintă o modalitate simplă de a consuma proteine. Spre deosebire de omletă sau scramble, ouăle fierte se prepară foarte ușor. Odată cu acestea, poți face o salată rapidă de legume.

Fructe de pădure

Acestea sunt perfecte pentru un smoothie delicios, pentru a decora un castron cu cereale și iaurt sau chiar pentru consum individual. Vara, avem o varietate de fructe: căpșuni, zmeură, afine și mure. Acestea sunt pline de antioxidanți și fibre, care te pot ajuta să lupți împotriva constipației provocată de sarcină.

Iaurtul grecesc

Consumul de iaurt grecesc la micul dejun poate fi una dintre cele mai bune modalități de a începe ziua. Are mulți nutrienți și oferă o cantitate bună de proteine. De asemenea, oferă și o senzație de răcorire – perfect pentru lunile fierbinți de vară. Mai mult decât atât, conține grăsimi sănătoase, ceea ce înseamnă că senzația de foame va întârzia să apară.

Roșii

Roșiile sunt gustoase și foarte versatile. De la supa de roșii, până la bruschete și salată, există o varietate de preparate în care le poți folosi. Nu numai că ar putea ajuta la menținerea unei temperaturi normale a corpului, dar consumul de licopen, un carotenoid pe care îl poți găsi și în morcovi, ar putea ajuta la prevenirea arsurilor solare.

Alimentația în sarcină reprezintă un aspect foarte important pentru dezvoltarea normală a fătului.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.

 



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.